Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Όταν οι αναμνήσεις του χθες, δίνουν νέα πνοή στο σήμερα!
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ
Ξαναγράφοντας το Μύθο του Άμμωνα Δία: Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα…

Σχεδόν σαν σε παιχνίδι της μοίρας, το ξενοδοχείο Ammon Zeus, έμελλε να χτιστεί, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της περιοχής της Καλλιθέας, σε έναν τόπο μαγικό, επιλεγμένο εξ’ αρχαιοτάτων χρόνων από Θεούς και θνητούς ως τόπος λατρείας των Νυμφών και του Διονύσου, του Άμμωνα Δία άλλα και πολλών ακόμα Θεών, ακόμα και Αγίων.

Η κατασκευή του ξενοδοχείου ξεκίνησε τη δεκαετία του 60’, σε μια καταπράσινη έκταση, ακριβώς πάνω στη θάλασσα, σε έναν τόπο που εκείνη την εποχή αποτελούσε μέρος της Ρωσικής Μονής του Αγ. Παντελεήμονα, ένα παρακλάδι του Αγ. Όρους. Τα τείχη της Μονής, τα οποία εν μέρη διασώζονται μέχρι σήμερα, κτίστηκαν το 1860, μαζί με το ομώνυμο εκκλησάκι το οποίο λειτουργεί αδιάκοπα μέχρι τις μέρες μας.

Ο Ιερός Ναός του Άμμωνα Δία, ο οποίος ανακαλύφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια της κατασκευής του ξενοδοχείου, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιοελληνικά μνημεία της Βορείου Ελλάδας καθώς και την έμπνευση πίσω από το θρυλικό όνομα του ξενοδοχείου.

Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ: Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΑ ΔΙΑ

Καλώς ήρθατε στο μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα που είναι κτισμένο εντός των ορίων ενός αρχαιοελληνικού ναού, σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Βορείου Ελλάδας. Ο ναός του Άμμωνα Δία, πιστεύεται ότι ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. από τους Ευβοιοίς. Το ιερό αποτελούνταν τότε από μια σπηλιά και λειτουργούσε ως τόπος λατρείας του Θεού Διόνυσου και των μυστηριωδών Νυμφών.

Οι Έλληνες ήταν από τους λίγους λαούς που προσάρμοζαν την πίστη τους με βάση τα γεγονότα και τις τάσεις της εποχής, έτσι γύρω στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. ένας ναός τού αιγυπτιακής προέλευσης, Άμμωνα Δία, ξεκίνησε να λειτουργεί στην περιοχή. Αρχικά τοποθετήθηκε ένας βωμός και αργότερα, το δεύτερο μισό του 4ου αιώνα π.Χ. ένας περίπτερος ναός δωρικού ρυθμού κατασκευάστηκε δίπλα στο βωμό.

Η Ελληνό-Αιγυπτιακή Θεότητα του Άμμωνα Δία, λατρεύτηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Κλασσικής άλλα και της Ελληνιστικής εποχής. Μάλιστα ο Μέγας Αλέξανδρος θεωρείται ως ένας από τους κυριότερους υποστηρικτές της συγκεκριμένης σέκτας, αφού είχε αυτοανακηρυχθεί ως μετενσάρκωση του Άμμωνα Δία ενώ δεν είχε διστάσει να επισκεφθεί και το μαντείο του συγκεκριμένου Θεού, που βρισκόταν στη μέση της Λιβυκής ερήμου, στην Όαση Σίβα, αμέσως μετά το τέλος της εκστρατείας του στην Αίγυπτο.

Τα ερείπια του φημισμένου ναού του Άμμωνα Δία στη Χαλκιδική, ανακαλύφθηκαν μόλις στα τέλη της δεκαετίας του 60’, με αφορμή την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του ξενοδοχείου.

Με σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομία άλλα και τη βαρυσήμαντη ιστορία της περιοχής, η διεύθυνση του ξενοδοχείου Ammon Zeus, έχει από την πρώτη κιόλας στιγμή, θέσει ως βασική προτεραιότητα την προστασία και διατήρηση του Αρχαίου ναού ως αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής άλλα και της ίδιας της ταυτότητας του ξενοδοχείου.

ΜΕΤΟΧΙ

H Ίδρυση: Δεκαετία 60

Οι εργασίες για τη δημιουργία του ξενοδοχείου Ammon Zeus ξεκινούν στην ιστορική τοποθεσία της Ρωσικής Μονής του Αγ. Παντελεήμονα. Κατά τη διάρκεια των εκσκαφών, αναδύεται ο αρχαιοελληνικός ναός του Άμμωνα Δία (4ος αιώνας π.Χ).

H Ανάληψη: Δεκαετία 90′

Στις δεκαετίες που ακολουθούν, το ξενοδοχείο Ammon Zeus, μετατρέπεται σε ένα από τα σημαντικότερα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και ένα σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας.

ammon-zeus-general-3dc311
18

H Κλιμάκωση: Δεκαετία 00’s

Η Χαλκιδική μετατρέπεται σε διεθνή προορισμό και το ξενοδοχείο Ammon Zeus καλωσορίζει επισκέπτες από όλο τον πλανήτη. Το Ammon Zeus συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένο προορισμό στην περιοχή, η ανάγκη όμως για ανανέωση σύντομα γίνεται επιτακτική.

Η Αναγέννηση: 2018

Οι εργασίες για την ανακαίνιση ξεκινούν το 2016 και ολοκληρώνονται το 2018. Το ξενοδοχείο Ammon Zeus μετατρέπεται σε ένα boutique ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, έναν ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν διακοπές προσιτής πολυτέλειας στη Χαλκιδική.

Amon_Zeus_Pre_003
ΧΡΥΣΕΣ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ

Τοποθετημένη ακριβώς μπροστά από το κτιριακό συγκρότημα του ξενοδοχείου, η παραλία του ξενοδοχείου Ammon Zeus, αποτελεί μια όαση πολυτέλειας και δροσιάς, μόλις μια ανάσα από το κέντρο της Καλλιθέας.

Έχοντας κατακτήσει επί σειρά ετών, τη σημαντική βράβευση Γαλάζιας Σημαίας, ως μια από τις καθαρότερες παραλίες στην Ελλάδα, η πλαζ του ξενοδοχείου Ammon Zeus διακρίνεται για τα καταγάλανα νερά της, το service υψηλής ποιότητας αλλά και τις ανέσεις που προσφέρει σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Ξαπλώστρες και ομπρέλες προσφέρονται δωρεάν στους ενοίκους του ξενοδοχείου.

Από το καλοκαίρι του 2018, το νέο a la carte εστιατόριο του ξενοδοχείου, Greco’s Seafood, προσφέρει μοναδικές γαστριμαργικές επιλογές με έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά.

Στο ολοκαίνουριο pool bar του ξενοδοχείο, Fresco Bio Healthy Bar, μπορεί κανείς να απολαύσει υγιεινά snacks και φρέσκους φυσικούς χυμούς, δροσιστικά smoothies και cocktails με βάση τα πιο φρέσκα φρούτα και λαχανικά – μια ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής αλλά και όσους ακολουθούν δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Τόσο η παραλία όσο και ο χώρος της πισίνας εξυπηρετούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από το προσωπικό του ξενοδοχείου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+30 2374 022 356|  [email protected]

    Εγγραφείτε στο email newsletter μας (Έγκριση GDPR)